Odp: The Sims 3-nowosci
A mi łata równo namieszała... Mój zapis jest bardzo stary, powstał na łacie 1.4, jeszcze przed WP, NA i czymkolwiek innym. Gram już z piątym pokoleniem, albo jeszcze dalej. Nie pozbędę się tego zapisu, bo cieszę się, że mam tak zaawansowane drzewo genealogiczne, że ledwie się w nim mogę połapać. Po zainstalowaniu łaty zrobiłam rodzinie mumię, ale mumia okazała się fiaskiem. Miała być domową sprzątaczką, ale inne Simy się jej brzydziły no i denerwowało mnie, że tak powoli chodzi. Więc weszłam do edycji miasta, skasowałam mumię a na jej miejsce wprowadziłam jakąś na szybko stworzoną Simkę, żeby była gosposią. Minęło parę simodni i chciałam podzielić rodzinę bo było już 7 domowników. Młode małżeństwo z jednym dzieckiem miało się wyprowadzić. Kobitka jeszcze na odchodne zaszła w ciążę. No i tutaj pojawiły się schody. Nie mogłam podzielić tej rodziny! Ani telefonem, ani edycją miasta nie szło ich podzielić. Mogłam ich wszystkich przenieść do innego domu, ale podzielić się nie dało, a próbowałam wszystkiego. W kółko było przetwarzam... Mogło tak stać i 10 minut, a nic się nie dało zrobić. Nie wiem czego to jest wina i to mnie najbardziej boli, bo gdybym wiedziała co zaszkodziło grze, to bym tego unikała. Na szczęście głupia nie jestem i przed każdą łatą zostawiam sobie kopię zapisu na dysku, więc nie straciłam miasta. Po oddaniu starszej wersji zapisu od razu kazałam kobitce zajść w ciążę i się wynieść razem z mężem i dzieckiem. Teraz mam tam tylko rodziców i nastolatka, ich dziecko. Teraz nie wiem co dalej, bo korci mnie zostawić ten zapis gdzieś na dysku i trochę "sprowokować" grę, żeby wiedzieć, co było nie tak. Czy zaszkodziła mumia, gosposia, a może to że skasowałam mumię i od razu dołożyłam gosposię. Bo ciężarna Simka, która się wyprowadziła na pewno nie zaszkodziła, zawsze tak robię. Mam dorosłego dzieciaka, sprowadzam mu do domu drugą połowę, hajtają się, ona zachodzi w ciążę i ich wyrzucam.
|