Cytat:
Napisał maciborka
W każdym razie, czy znacie jakieś sposoby, żeby zmienić wybrany strój codzienny na inny strój codzienny u ciężarnej simki?
|
Znam jeden, ponowną edycję w CAS, ale ten sposób nie jest idealny. Simka po zmianie ubrania nie ma takiego fajnego, okrągłego brzucha, tylko dużo mniejszy, ale chodzi z wypiętym brzuchem jak każda ciężarna i są wszystkie normalne interakcje z głaskaniem, słuchaniem itp. Edytować można za pomocą modu Nraas Computer, ktoś mi go tutaj polecał. Ja edytowałam Simkę, bo nie miałam ubrań dla ciężarnych nastolatek i chodziła mi sama głowa w butach.
Cytat:
Napisał Ex0ri0n
3. Jakie pragnienie daje najwięcej pkt życiowych i ile?
|
Jedno z pragnień dochodzących w WP daje masę punktów, chyba z 60000, jeśli dobrze pamiętam, ale niestety zapomniałam, które konkretnie. Jeśli masz WP, to stwórz sobie testową rodzinę, każdej daj inne pragnienie związane z podróżami i sprawdź
Cytat:
Napisał chrumek
Jak moja simka zachodzi w ciążę to zawsze się rodzą chłopaki (ostatnio to nawet dwóch)! Co zrobić żeby w końcu była dziewczyna?
|
Wydaje mi się, że w tym modzie Nraas jest możliwość wyboru płci dziecka u Simki w ciąży (Girl, Boy, Random). Nie używałam tej opcji, ale ją widziałam. Sposób z arbuzami i jabłkami podobno zniknął po któreś aktualizacji.
Cytat:
Napisał Ex0ri0n
Czy jeśli chodzi o dobry nastrój to chodzi przez cały czas spędzony w pracy czy tylko wejście do pracy(ew. wyjście)
|
Liczy się to, co jest w pasku oceny pracy w momencie wyjścia z niej, ale oczywiście nie podniesiesz oceny pracy, pracując ciężko przez ostatnie dziesięć minut, jeśli wcześniej będziesz się kilka godzin obijać.