Mam kilka pytań o szkołę i dzieci/nastolatków...
1. Co będzie, jeśli dzieci wcale nie będą chodziły do szkoły? Czy dziecko może zabrać opieka społeczna?
2. Co, jeśli w otoczeniu szkoły nie będzie wcale? Czy wtedy konsekwencje za niechodzenie będą takie same, jak gdyby była?
3. W WP dochodzi możliwość określenia kategorii parceli publicznej - jeśli jest tam możliwość określenia, że to szkoła (nie wiem, czy jest, bo pytam bez włączania gry), to czy można zbudować szkołę o takim wyglądzie, jak się chce, czy musi być koniecznie ten wielki kolos z SV i River?
Pytam o to wszystko, bo chodzi mi po głowie zrobienie otoczenia w stylu średniowiecznym, jakiś zamek, ciuchy z dawnej epoki, ludzie utrzymujący się z tego, co sami wyhodują i złowią... Tyle, że ta szkoła nie daje mi spokoju, nie wiem, jak to obejść
I czy są jakieś parcele publiczne, bez których otoczenie nie będzie funkcjonowało, czy mogę nie wstawić żadnej? Wiem, że bez niektórych ominą mnie opcje okazji i innych, ale na tym mi w tym konkretnym przypadku nie zależy, pytam, czy otoczenie będzie działało bez np. ratusza