View Single Post
stare 22.04.2010, 10:28   #15
Alraris
Guest

Domyślnie Odp: Duży dom = wolniejsza gra

Ja mam tak samo, też mi się tnie, kartę graficzną mam podobną (ta sama firma, chyba trochę więcej pamięci), procesor podobny, ramy 2 razy więcej niż Ty. Problem polega na tym, że nic nie mogę wymienić (najwyżej dodać ramu), bo mam laptopa I również jestem studentką niepracującą, więc nawet ten ram w mojej sytuacji na razie odpada. Kombinuję z ustawieniami graficznymi gry, ale lubię widzieć tekstury ustawione na maksa, także trochę cieni itd, więc niechętnie z tych ustawień schodzę. Domy też lubię sporawe i udekorowane jak się da najlepiej. Zauważyłam też, że czasem im więcej simów na parceli, tym wolniej...

Tak czy owak, dzięki, że wspomniałaś, że nie ważna ilość rzeczy w downloads. Zastanawiałam się, czy czegoś nie wywalić, chociaż i tak pilnuję, by nie było za dużo rzeczy niepotrzebnych. Kocham moje downloads i nie mogę bez nich grać... Cóż, widocznie trzeba przemyślnie dom meblować, żeby zbytnio gry nie obciążał. Objętość Downloads wpływa chyba głównie na czas ładowania gry, a to już trzeba przeboleć...
  Odpowiedź z Cytatem