Odp: The sims 2 V.S The sims 3
Droga Anie1981,
masz racje ,że nic nowego nie będzie w dwójce; ja tak tylko sobie na glos marzylam.
Masz również racje ,że dwójka miała wiele wad...zwłaszca te długie ładowania sie okolic; czasami mnie to zniecheca do wyslania simów do sklepu po ciuchy lub telefon. Ma to jednak swoje dobre strony, zwlaszca dla kogos , który tak jak ja spedza dużo czasu przy simsach... te dlugie ladowania pozwalały moim oczom na odpoczynek, a ja moglam sobie zrobic kanapki lub herbatę.
Przy trójce musze cały czas wpatrywac sie w ekran i często bolą mnie oczy.
Trójka ma zalety... naturalnie; otwarte otoczenie jest fajne. I w sumie mozna sie przyzwyczaić,że rozgrywka w TS3 jest inna niż w TS2 ( jedna rodzina jedno miasto). Jasne że jest to inna gra niż poprzednie, ale , mnie sie wydaje ,ze nie jest to simowa gra, po prostu. Jest tak inna, ze nie moze podchodzić pod te kategorię.
W simach lubie kontrolowac co te ludziki robią , a w TS3 musze powierzyć ich pomyślunkowi komputera co im na zdrowie nie wychodzi.
Simy miały to wlasnie ze czułaś sie wszechmocna, wszechwiedzaca itd. Wiedzialas co jest dla twoich simów ważne i jakie maja prowadzić życie.
Trójka oprócz tego co napisałam o brzydocie samych simów ma dla mnie te podstawową wade ,że przypomina mrówczą farmę z dwójki... włączasz kompa i patrzysz co sie dzieje, bo jak na chwilę spuścisz simów z oka robia co chcą.
Moze komus to sie podoba.... ale nie mnie.
A poza tym nie wiem czy ktos zauważył że grafika w trójce chwilami bardzo przypomina jedynkę. Juz spiesze poinformowac że wiem jak jest różnica miedzy 2D a 3D. Mimo to przyjżyjcie sie uwaznie.
Grafika jest po prostu brzydka.... pościel na łóżkach ( o ile nie jest czarna!) sprawia wrażenie brudnej, a fotele i inne sprzęty wydają sie stare i zużyte.
A grafika to własnie to co mnie zachwycało w dwójce.
A moje simy sa takie sliczne zwlaszcza przy sciagnietych z netu dodatkach. I kazdy inny, indywidualny...potomstwo tez. A w trojce dzieci sa kopiami rodziców.
W TS2 czekalam z niecierpliwościa jakie dzieci będą mialy moje simy, jak beda wygladaly...
No, cóż... każdemu podoba sie cos innego. Może nie spedzałas wiele czasu z dwójką,że podoba ci sie trójka. Może warto spróbować ponownie.
Miłego simowania!
|