View Single Post
stare 14.05.2010, 17:07   #153
anie_1981

Reputacja: 10
Domyślnie Odp: The sims 2 V.S The sims 3

Tak jak ja pisałam. Dwójka miała mniejsze możliwości, ale również mniej błędów i niedopracowań. Uważam, że do niektórych rzeczy w grze trzeba się przyzwyczaić i je zaakceptować. W trójce jest tona bugów i solidnych niedociągnięć. Widać, że to robi inna ekipa, nie ma już wśród nich Will'a Wright'a. Ale simko334player, mylisz się co do mnie. Ja grałam w Simsy bardzo dużo już od jedynki. Wiem jak się ta kolekcja zmieniała na przestrzeni lat. Po prostu uważam, że powinno się iść z postępem czasu, co nie oznacza, że teraz będę psy wieszała na dwójce. Pod niektórymi względami lepsza jest dwójka, pod innymi trójka. Kiedy wyszła dwójka, była technologicznie 20x lepsza od jedynki. Jedynka była dobrym początkiem przygody z Simsami, ale nie dawała tyle możliwości i przyjemności co dwójka. Teraz jest inaczej. To są dwie, dobre, technologicznie zaawansowane gry. Obie dają duże możliwości, ale pod innymi względami. W dwójce jesteśmy Władcami Absolutnymi naszych Simów. Kontrolujemy każdy aspekt ich życia i robią tylko to co my chcemy. W zależności od posiadanych przez nas dodatków mamy duże pole do popisu. W trójce jesteśmy bardziej obserwatorami niż władcami Simsów. Mamy inne możliwości i inne ograniczenia, bo nie bójmy się tych słów, dwójka i trójka, to dwie zupełnie różne gry. Fakt, że nie gram już w dwójkę, tylko w trójkę, nie oznacza, że jestem z trójki w 100% zadowolona. O nie... Wiele rzeczy mnie wpienia (głównie bugi). To dlatego bardzo sceptycznie podchodzę do nowego dodatku. Po prostu nie wiem, czy to nie rozwali gry do reszty. Przyzwyczaiłam się do niektórych rzeczy, które mnie na początku wpieniały. Jeśli nadejdzie taki dzień, gdy wydadzą super wypasioną łatkę, która ponaprawia bugi... to będę w sumie zadowolona. No i mogliby dać w końcu zwierzęta... Ja chcę mieć psa! Ale coś wątpię, że się doczekam!
anie_1981 jest offline   Odpowiedź z Cytatem