Temat: Why me?
View Single Post
stare 20.05.2010, 14:17   #385
Searle

Reputacja: 10
Domyślnie Odp: Why me?

Tak, jak obiecałam nie tak dawno w komentarzach do Etarnela, zabrałam się i za to FS

Kurde, sorry, nie bijcie, ale ja nie lubię ani jednego z braci Eviganów (po prostu nie znoszę takich pewnych siebie typków). Tłumaczę się, bo widziałam, że powstał fan club Iana, do którego po prostu nie dołączę

Ale co do FS. Volturia, bardzo fajnie piszesz. Strasznie podobają mi się Twoje opisy. Czytając opisy przyrody mam wrażenie, że tam jestem, a opisy uczuć sprawiają, że przeżywam wszystko wraz z bohaterami.
Styl masz bardzo fajny, ale już ktoś Ci zwrócił uwagę, że w którymś odc. od niego odeszłaś i robiłaś niepotrzebne wtrącenia i tłumaczyłaś sytuację np. typu "A teraz przenosimy się do teraźniejszość" (ja nie lubię takich objaśnień, wolę sama dojść w orientacji w fabule).

A co do samej fabuły. Na początku sama nie potrafiłaś określić czy będzie to obyczajówka, czy bardziej kryminał i niestety muszę stwierdzić, że jest to typowy obyczaj. Skupiasz się bardzo na relacjach między Emma a Ianem, mnie coś takiego nudzi (on niby do niej zarywa, ona go odtrąca, on się na niej mści, ona jest zazdrosna...).

Bardziej mnie by interesowała sprawa śmierci Troya (aczkolwiek wiem, że z czasem wyjaśnisz nam kto i dlaczego go zabił). Ja wolałabym, by ten wątek cały czas przewijał się przez FS. Bo w sumie nic nie piszesz, czy śledztwo w jego sprawie trwa, czy mają jakiś podejrzanych, a może sama Emma, by jakoś zaingerowała w śledztwo?
Oczywiście to tylko takie moje drobne aluzje, bo zdaje sobie sprawę, że jestem tu w mniejszości, a może nawet jedyna, której nie przypadł do gustu "watek miłosny" i domaga się więcej akcji )

Błędów trochę przewinęło się przez Twoje FS, ale to były małe błędziki, typu powtórzenia, brak "ą", "ę".

Wyłapałam tez pewne nieścisłości.
No bo w sumie dziwne dlaczego Emma nie pamiętała Iana. Wyjaśniłaś, ze miała kłopoty z pamięcią, ale lepiej by brzmiało, że może przeżyła potem jakaś traumę lub wypadek i ma napady amnezji. Było by to bardziej realistyczne, moim zdaniem.

Nie jestem na 100 % pewna, ale zdaje mi się, że po śmierci policjanta, agenta itp. jego rzeczy, zwłaszcza broń są rekwirowane przez władze. A pistolet Troya spokojnie leży sobie w szufladzie Emmy. Mnie to dziwni, no chyba, że była to jego prywatna spluwa, ale domyślam się, że była jednak służbowa.

I jeszcze, proszę wyjaśnij mi, dlaczego dziewczyny nie mogły spać razem w pokoju dla palących? Nie napisała, ze np Emma jest zagorzałą przeciwniczka palenia, czy coś w tym stylu. Nie skumałam po prostu tej akcji.

Ok, reasumując. Do tej pory jakoś strasznie nie wciągnęło mnie Twoje FS, bo skupiałaś się na relacjach gł. bohaterów. Ale domyślam się, że w II części będzie więcej akcji (zapewne już w najbliższym odcinku). Czekam też na bardziej zaskakujące obroty akcji (do tej pory mi tego brakowało - oprócz momentu wyjawienia wcześniejszej znajomości Emmy i Iana).

Dziękuję za uwagę I sorki, że się tak czepiam, ale ja taka czepialska i namolna już jestem (zwłaszcza, jeśli chodzi o szczegóły )

A i zapomniałam pochwalić za piękne zdjęcia <brawo>

Ostatnio edytowane przez Searle : 20.05.2010 - 14:24
Searle jest offline   Odpowiedź z Cytatem