View Single Post
stare 27.05.2010, 20:07   #7
figa

Reputacja: 11
Domyślnie Odp: Kreator Simów - kobieta a mężczyzna ? Trudności w tworzeniu.

Mi łatwiej jest tworzyć mężczyzn ale tylko gdy używam skórki z netu.
Kobiety natomiast w ogóle mi nie wychodzą, nie ważne czy mają być czyjąś podobizną czy moim pomysłem, czy używam skórki z netu czy nie.

EDIT: Może jeszcze dodam więcej szczegółów. Na przykład wydaje mi się, że simki mają usta podciągnięte za wysoko. Kiedy je obniżam twarz robi się taka "buldogowata", po bokach ust są takie jakby wybrzuszenia. Więc usta obniżam tylko trochę a potem jeszcze szczękę ale to też nie jest do końca dobry sposób. Twarz staje się za długa, trzeba znowu kombinować by wyglądała normalnie.

Dodatkowym utrudnieniem w tworzeniu simów są np. gotowe kształty nosów, które są brzydkie i niewiele z nimi można zrobić bez skórki z netu. To samo z kształtami oczu. Moim zdaniem są straszne

Przydałoby się więcej suwaków np. regulacja szerokości i wysokości szyi. Brakuje mi tego zwłaszcza gdy robię simy o wysportowanych sylwetkach. Ich szyje automatycznie robią się grube. Nie każdy wysportowany człowiek ma bardzo umięśnioną szyję.
Kolejna rzecz - suwak regulujący talię oraz możliwość zmiany wysokości i wypukłości czoła i więcej sposobów na kształtowanie brwi.

Ostatnio edytowane przez figa : 31.05.2010 - 20:35
figa jest offline   Odpowiedź z Cytatem