Odp: Architektura, budownictwo i stylistyka wnętrz (i ogrodów) w The Sims 3
Ja nie tylko nie lubię budowania i meblowania domów, ja tego wręcz nie cierpię! Ale z drugiej strony Simy muszą gdzieś mieszkać, no nie? A te domy z EA mi się nie podobają. Jedyny dom w Sunset Valley jaki mi się podoba, nazywa się "Dom Retro". On jest oklejony tapetą w bale drzewa. Ja go tylko odrobinkę modyfikuję. Dodaję mały basen i mały stawek, a w środku zmieniam meble kuchenne i armaturę\kafelki w łazienkach. Inne domy są brzydkie lub niewygodne, lub jedno i drugie. No więc się poświęcam i buduję Simom coś na kształt domów. Ale wszystkie moje domy są brzydkie i nie stosuję żadnych kodów, żeby wywołać jakiś niezwykły efekt. One mają być przede wszystkim funkcjonalne i wygodne. Buduję średnie domy (pod względem wielkości). Za małe są niewygodne, a za duże zabierają Simom zbyt dużo czasu na przejście z pomieszczenia do pomieszczenia. Czasem jak spodoba mi się jakiś dom w necie, to go instaluję i wtedy niespodzianka, dom ładny z zewnątrz, ale w środku ciężko jest się połapać co jest gdzie.
|