View Single Post
stare 03.06.2010, 20:41   #155
epletre

Reputacja: 10
Domyślnie Odp: Błąd aktualizacji...

Cytat:
Napisał epletre Zobacz post
Ja też ostatnio miałam problem z EADM. Wcześniej wszystko działało normalnie, raz tylko wyskoczyły mi niebieskie pola, ale wywaliłam grę, zainstalowałam od nowa i wszystko było w porządku. Ale parę dni temu gra poprosiła o aktualizację i ja, jak zawsze kliknęłam OK czy to trzeba i ku mojemu zdziwieniu pojawił się błąd i lakoniczny komunikat w stylu: wystąpił błąd i nastąpi zamknięcie aplikacji. Próbowałam coś tam z menadżerem i pokazał się komunikat, że mam problem plikiem qtcore.dll a właściwie to go nie mam.
Wywaliłam grę, ściągnęłam CCleaner z dobrych programów, następnie zrobiłam defragmentację dysku i ściągnęłam ten plik (można bez problemu znależć w necie - google). Zainstalowałam tam gdzie radził tutorial i zainstalowałam grę. O dziwo, nie zainstalował mi się EADM, musiałam to zrobić ręcznie. Pojawiały się komunikaty, że coś tam jest zainstalowane i czy pomimo tego chcę instalować. Potem wyskoczyło pytanie czy chcę zainstalować aktualizację EADM. Tak zrobiłam i po kolei zainstalowałam Podróże i Apartament (przepraszam, ale nie wiem jakie są polskie tytuły). Przy każdym instalowaniu pytał o aktualizację i ja potwierdzałam.
Wygląda, że wszystko działa bez zarzutu.
Mam nadzieję, że opis mojego problemu pomoże innym forumowiczom.
Uuq, tutaj opisuję moje przygody z qtcore.dll. Wiem, to jest do poprzedniej aktualizacji, a dokładniej do aktualizacji Launchera, ale może pomoże. Ja jeszcze nie kupiłam Kariery, bo tutaj premiera dopiero jutro chyba, a zresztą jestem chora i mam popsuty samochód, ale na pewno kupię. Gra już od kilku dni pyta mnie o aktualizację, aż się boję kliknąc OK....

"We never close"
epletre jest offline   Odpowiedź z Cytatem