Uwieeelbiam budować! I meblować zresztą też. Zwykle buduję jednopiętrowe domki, bo w kilkupiętrowych nie mogę się połapać, gdzie kto jest i co robi. Chyba, że mam jednoosobową rodzinkę - wtedy czasem muszę dobudować 2 piętro, żeby mi się wszystko pomieściło. Zwykle robię domy jednokolorowe, tzn. np; mam simkę w żółtym stroju, to dobieram odpowiedni drugi kolor i na obydwa te kolory (w mnóstwie odcieni) maluję dom i meble. Zwykle również robię drewniane podłogi (później ewentualnie kładę na nie dywany) i farba na ścianę mojego ulubionego stylu - jakiś prosty, nie rzucający się w oczy wzorek po środku i na dole (czasem też górze) cienki, drewniany pasek. Domów nie buduję jednak na zasadzie "Mam mało kasy, kupię co najgorsze, ale żeby było, później się wymieni...", ponieważ gram na kodach potrzebowych (na kasę mi siora zablokowała

), więc nawet 2 tygodnie mogą być jakby bezdomni, a nic im się nie stanie, nawet jak się z parceli swojej pustej ruszać nie będą. Jak simowie mają kasę, to buduję ściany, płotek itd. Później kładę podłogę i tapetę, a na końcu meble: jak zaczynam od kuchni, a nie mam kasy na super lodówkę albo kuchenkę to kupuję blaty (chociaż nie najlepsze, mam takie swoje ulubione...:>). Co do ogrodów u mnie... To są królestwa! Pewnego dnia miałam dość tego płaskiego (chodzi mi o trawę, nie wypukłości) podwórka, jednolitej trawy itp. Zaczęłam majstrować i teraz tworze ogrodowe cuda! różne rodzaje trawy pasujące do siebie, krzaczki, drzewa, ozdoby...
KOCHAM BUDOWAĆ!! (sorki za Caps Locka)