View Single Post
stare 25.06.2010, 13:56   #760
eS_guy

Reputacja: 10
Domyślnie Odp: Tajemnica zniknięcia Belli Ćwir

Wiadome jest z gry że Bella zostaje porwana przez kosmitów, a potem w nieznanych okolicznościach znajduje się w Dziwnowie, gdzie sobie mieszka.

Teoria ta spotkała się jednak z wieloma wątpliwościami jak to, że jest duża różnica między obiema Bellami: wygląd, osobowość, brak wspomnień czy powiązań rodzinnych.
Według mnie wytłumaczenie jest takie:

Twórcy musieli jakoś usunąć Bellę z Miłowa (bo przecież zaginęła porwana przez kosmitów), a potem w Dziwnowie zrobili podobnego klona (bo tam została ona pozostawiona przez UFO), a nie przywiązywali uwagi do osobowości czy innych czynników upodabniających ją do 'prawdziwej' Belli bo przecież gracz nie miał do niej dostępu (nie myśleli że powstanie coś takiego jak SimPE). Powstało lekkie zawiedzenie gdy zaglądnąłem we wspomnienia i drzewo genealogiczne Belli z Dziwnowa. W tym miejscu Twórcy się nie popisali, bo przecież mogli przenieść 'zaginioną' Bellę do Dziwnowa i uczynić ją miastową, co przecież jest bardzo proste. Ale tu przejawia się ich lenistwo wielokrotnie już widziane.

Cała historia 'Tajemnicy zaginięcia Belli Ćwir' według mnie Jedyna logiczna teoria która współgra z historią opisaną w grze
eS_guy jest offline   Odpowiedź z Cytatem