Zwiedzając Chiny napotkałam simkę z rodziny Su, chętną oddać w moje łapki nadzwyczaj wymagające zadanie odnalezienie reliktu w grobowcu pod gorącymi źródłami (tego blokowanego przez 'największy głaz' w okolicy). Po przetrząśnięciu podziemi znalazłam poszukiwany relikt, po czym status zadania zmienił się na dziwaczną akcję. Zazwyczaj pojawiał się przycisk ~"oddaj relikt". Tym razem przycisk nosi nazwę : "Zadzwoń". Po wykonaniu telefonu zleceniodawca, czyli simka z rodziny Su przybiega do mnie. Wybieram akcję przekazania reliktu. Simki rozmawiają przez chwilę i.. tyle. Zadanie wciąż jest aktywne, a waza wciąż tkwi w moim wyposażeniu.
Kolejną niespodzianką jest widok 'złotej' opcji przekazania reliktu u wszystkich handlarzy w mieście (a może nawet wszystkich simów w Chinach?).
Dziwaczne, prawda? Jak w takim wypadku zakończyć zadanie?
Próbowałam już uruchomienia gry bez dodatków package, oraz ponownie zainstalowałam ostatniego patcha do Wymarzonych Podróży.
--edit-
Anulowałam misję

Po jakimś czasie pojawiła się ponownie, lecz od innego sima. Powodem problemów musiało być przejście zleceniodawczyni z wieku dorosłego w starczy. Przy kolejnej próbie zakończyłam misję bez problemu.