Keaton:
Justine i Marty doczekali się pierwszego dziecka które nazwali Thorne. Justine podczas ciąży sporo przytyła i przefarbowała się na rudo. Marty zaczął ją zdradzać z moją simką która zwie się Taylor i zerwał z Justine która się wyprowadziła zostawiając małego. Marty ożenił się z Taylor i razem z Thornem przeprowadzili się do tego dużego domu który nazywa się tak jakoś " Retro dom ". Razem wychowują małego.
Ćwir:
Kornelia zaszła w ciąże z Gwidonem. Urodziły im się trojaczki

Marta, Kornel i Henryk

Gwidon długo nie pociągnął, zmarł. Kornelia się zestarzała, Mortimer też, małe trojaczki zostały zabrane przez opiekę społeczną ponieważ nie mogłem dać sobie z nimi rady. Mortimer ożenił się z Bellą, urodziła im się dziewczynka którą nazwałem Kasandra

Potem chciałem jeszcze chłopca, lecz niestety Bella podczas drugiej ciąży spłonęła w pożarze, nie chciałem żeby umierała ale zostawiłem ją samą w domu i ta niezdara zgłodniała i gdy szykowała obiad zapaliła się, niestety nie zdołałem jej uratować. Mortimera pierdyknął prąd też mi umarł

też tego nie chciałem, Kasandra była już wtedy dorosła. Odbiła chłopaka jakieś tam babce i się z nim chajtnęła, ale ona jest chyba bezpłodna bo ciągle starają się o dziecko i nic. Może ma to coś wspólnego z dwójką bo tam też Kasandra nie miała nigdy dzieci

Ale nadal się starają
Zadek:
Agnieszka przypadkowo zaszła w ciąże z Michałem Kawaler, nie wiem jak to możliwe ale zaszła w nią poprzez bara- bara, może błąd gry?? Urodziła dziewczynkę Ashley którą oddała pod opiekę Michałowi. Agnieszka zwiedziła cały świat zdobyła wszystkie punkty wizy i skupia się na karierze. Odeszła na emeryturkę

i wzięła ślub z Michałem który utonął. Teraz Agnieszka zajmuje się swoimi wnukami oraz Ashley.
Alto:
Vita urodziła jeszcze zdrowego synka Thomasa. Nick wraz ze swoją żoną zestarzeli się.
Thomas został szkolnym prymusem. Holly wzięła ślub z Malcolmem i przyjęła nazwisko
Landgraab, nie mieli dzieci. Za to Thomas gdy dorósł ożenił się z moją simką Tiną i mają dwóch synów bliźniaków,
Toma i Dona

Vita i Nick umarli zostawiając dom wnukom. Gdy Don i Tom dorośli pokłócili się ze sobą i Don utonął w basenie,
Tom jednak adoptował dziewczynkę Beth

Beth po kilkunastu latach zaszła w ciąże, tuż przed swoimi urodzinami gdy miała stać się emerytką.
Jednak nieurodziła dziecka ponieważ zmarła z głodu

Niedopilnowałem jej

I na tym kończy się rodzina Alto