Dostałaś tyle (!!!) komentarzy, to może jeszcze dorzucę moje skromne (jak zawsze) zdanie.
Przeczytałam kilka zdań na początku i wysnułam wniosek: nie przykładasz się do tekstu. Zdjęcia obrobione na picuś glancuś, aczkolwiek to słowo pisane jest istotą dzieł tutaj prezentowanych ;p Masz problemy z przecinkami, zjadasz ogonki, powtórzenia...
Cytat:
Po kilku nie udanych castingach, dostała angaż w sesji do jednego z lepszych magazynów o modzie.
|
Nieudanych; Hm, jakbym czytała gazetę.
Cytat:
Mój fotograf zrobi Ci próbną sesje w studio.
|
To nie jest list, nie stosuj zwrotów grzecznościowych. "Ci", "was", "tobie" itd. z małej litery.
Cytat:
Zdjęcia wyszły świetnie, wszyscy w redakcji byli zachwyceni, urodą modelki.
|
Mam uczulenie na bezmyślne stawianie przecinków...
Cytat:
Napisał pensivelane
Wiecie, nie lubię kiedy ktoś pisze "to moje pierwsze opowiadanie", bo wydaje mi się równoznaczne z "mam prawo robić błędy, a wy nie możecie mi ich wytykać, bo się dopiero uczę". Może źle to rozumiem, ale to irytujące 
|
Też to tak rozumiem. Ale takim "uczącym się" nie można popuszczać i tak i tak.
Nie podoba mi się. Wiesz, co masz poprawić, więc dostosuj się do rad czytelniczek.
Jedyne moje własne sugestie, to uczyć się zasad interpunkcji i przykładać się. Przed wstawieniem na forum przeczytaj jeszcze raz odcinek, przemyśl go, najlepiej dzień później. Zaraz po postawieniu "ostatniej kropki" nie radzę się za to zabierać, bo nie będziesz w stanie wyłapać wszystkich błędów.
To tak ode mnie, z własnego doświadczenia
Liczbowo ocena za odcinek (prolog?) wyniosłaby około 5/10.