View Single Post
stare 11.08.2010, 15:52   #23
Master of Disaster

Reputacja: 26
Domyślnie Odp: Nektar za 100 tysięcy

He he, z tym robieniem "nektarów" to w ogóle jest niezła jazda. Jak sobie kupiłam to coś do wytłaczania ulepszyłam (wzmocnienie smaku), to wpakowałam tam parę składników, jakieś winogrona (zwykłe), jabłka i chyba jeden owoc życia, wszystko jakości "wspaniała" albo "świetna". Wytłoczyłam skoncentrowany "nektar" i wyszło mi, że niby nie jest zbyt dobrej jakości... Wkurzyłam się okrutnie i nazwałam toto "G**** jakieś". Potem zajrzałam do plecaka mojej Lei i okazało się, że "G**** jakieś" (sztuk dwie) jest jakości "bardzo dobrej" o_O Żeby było śmieszniej, włożyłam je do stojaka w piwnicy i po kilku dniach leżakowania jakość polepszyła się na "Wspaniałą", a jedna butelka jest warta około 150$. W grobowcach znalazłam także parę doskonałych "nektarów". Najdroższy jest wart coś koło 3 tys. Jakość i cena zależy chyba od jakości składników użytych do produkcji.

PS. A dlaczego piszę w cudzysłowach? Bo to tak naprawdę nie są nektary, tylko coś w rodzaju wina czy nalewki. Sądzę, że twórcy nazwali je "nektarami", żeby nie dostać od PEGI albo ESRB (to taki amerykański odpowiednik PEGI) jakiegoś dodatkowego znaczka lub wyższego "ratingu".
Master of Disaster jest offline   Odpowiedź z Cytatem