View Single Post
stare 14.08.2010, 23:56   #3
justinea4

Reputacja: 10
Domyślnie Odp: Plain cottage

Już bardzo dawno nie oceniałam domków, więc czas zacząć

Bryła: nie powaliła mnie wyglądem, jest prosta i zwykła. Na pewno czegoś jej brakuje, troszeczkę fantazji ... Ocena:2/10

Ogród: podoba mi się element kwiatowego skalniaka i stawu z mostkiem. Natomiast ewidentnie basen jest za duży! W porównaniu do niego dom wygląda na malutką "chałupkę". Brakuje mi też roślinności, albo jak kto woli zarośli (dla lepszego efektu wizualnego, bo w praktyce wiadomo, że jest oczywiście zbędny), troszkę drzewek, kilka ładnych rzeźb i będzie jak ta lala. Ocena: 4/10

Wnętrze: zacznę więc od kuchni. Pomieszczenie jest przestronne i nowoczesne. Prezentuje się ślicznie i utrzymane jest w kolorach za którymi szleję (czarny i biały) Łazienka: na pierwszy rzut oka nie mam zastrzeżeń, gdy wszystko do siebie pasuje, utrzymane w jednakowym stylu i również nowoczesne jak poprzednie pomieszczenie. Z drugiej strony jest stanowczo za dużę, szczególnie rzuca się w oczy cały wolny "kąt", gdzie zmieściłoby się jeszcze jacuzzi! Przydałoby się jeszcze parę dodatków, które zasłoniłyby tą lukę. A... i bym zapomniała... okna nie pasują do tego wnętrza. Wyglądają bardzo "staroświecko" i zupełnie nie współgrają z elementami modern. Salon. Duży ładny i dobrze zagospodarowany Bardzo mi się podoba. Sypialnia, również wywarła na mnie dobre wrażenie. No i znowu pojawia się moje ulubione zestawienie kolorów. Ocena: 8/10 !

Podsumowując jak na pierwszy dom w TS2 to całkiem nieźle Ci poszło. Mam nadzieję, ze drugi domek będzie jeszcze lepszy. Tylko proszę dopracuj projektowanie ogrodów (chociaż wiem, że to chyba najtrudniejszy etap).