Nie, to zdecydowanie nadmiar szczęścia jest - tyle czytania w jednym czasie. *W*
Na początek powiem, że dobrze byłoby, gdybyś jeszcze w tym odcinku nawiązała do pytania, jakie Max zadała Chase'owi - umieszczanie od razu jego odpowiedzi trochę zbija z tropu, jeśli poprzednią część czytało się jakiś czas temu, łatwo można zapomnieć, o co chodziło.
Cytat:
Oh, czemu byłem taki niemiły?
|
Cóż, jeszcze raz wspomnę, że mnie jakoś te "ah" i "oh" drażnią. W pozycjach, jakie wynoszę z księgarń, czy bibliotek, widuję raczej "ach" i "och". Przynajmniej w tych polskojęzycznych.
Cytat:
Cały czas siedział przy laptopie i książkach szukając jakiś informacji, a ja nie wiedziałem, jakich.
|
Jakichś.
[quote]Pobiegłem, więc do swojego pokoju i rzuciłam się na łóżko./quote]
Chyba powinno być "rzuciłem się" nie? xD
Cytat:
widziałem tylko ciemna postać
|
Ciemną.
Cytat:
że tata dostał zawał, akurat w te noc
|
Zawału. I "tę".
Cytat:
”Śmierć jest nazbyt pewna, zapomnijmy ją”
|
Jakoś chyba bardziej pasowałoby "zapomnijmy o niej". Przynajmniej w moim odczuciu. ^^
Cytat:
Po moim ciele przepływa mi fala przenikliwego zimna.
|
"Mi" jest niepotrzebne.
Cytat:
Chłopak robi zniesmaczoną monę, jakby był obrzydzony samym sobą.
|
"I" na klawiaturze jest obok "o", więc pewnie literówka. :3 No ale nic, tak pomyślałam, że o niej wspomnę.
Cytat:
Szkoda tylko, że są tak słabi i bezsilni, by móc im się przeciwstawić.
|
To zdanie troszeczkę nie ma sensu - po "by" przydałoby się jeszcze "nie".
Cytat:
- Co oznacza ten czarny kamień, który dostałam, a ty się tak bardzo zdenerwowałeś?
|
Ym... ja może mam sklerozę, ale Max go chyba znalazła na chodniku? ^^;
[quote]a we mnie wzbiera się coraz większą niecierpliwość[/auote]
Bez "się".
No, jest fajnie. :3 Coraz bardziej podoba mi się, twoje FS. I powtórzę po raz kolejny - oczekuję większej ilości takiego porządnego, ciekawego tekstu, o.