View Single Post
stare 26.08.2010, 01:34   #32
Master of Disaster

Reputacja: 26
Domyślnie Odp: Szukam gry... polecam grę... - czyli gracze graczom

Przepraszam, że odświeżam stary temat, ale przecież nie będę przecież zakładać nowego.

Otóż: po pierwsze, szukam jakiejś ciekawej gry typu RPG albo action-RPG, ew. gry akcji, z uniwersum podobnym do tego z serii Might&Magic, albo Gothic - czyli fantasy. Prosiłabym tylko, żeby gra nie była zbyt... słodka. No i nie może wymagać dostępu do internetu, bo MÓJ komp go nie ma. Powinna też to być jakaś starsza gra, bo jak na razie mam dość słabego blaszaka (okazało się, że mam za mało pieniędzy na upgrade).

Po drugie: chciałabym stanowczo odradzić grę Crusaders of Might and Magic. Gra jest dostępna w pakiecie Kroniki Might and Magic: Antologia (DVD) zawierającym 6 gier z serii M&M, z których część jest naprawdę dobra, pakiet ten kosztuje około 15 zł. Jednak gra Crusaders... jest grą po prostu bardzo słabą, jeśli nie denną. Do bólu liniowa, brak jakichkolwiek zmian dnia i nocy, misji podocznych, mało ciekawy główny bohater, machający mieczem jak cepem niezależnie od poziomu doświadczenia, dziwnie sterylny i pusty świat... Zarzuty mogłabym mnożyć. Specjalnie przeszłam ją w całości, żeby sprawdzić - a nuż mnie czymś zaskoczy. Nie zaskoczyła, a sama rozgrywka była męcząca i irytująca. Nie warto kupować tej gry oddzielnie*, bo to byłoby wyrzucanie pieniędzy w błoto, a jeśli macie ww. pakiet - szkoda na nią miejsca na dysku, nawet terabajtowym.

*inna sprawa, że nie wiem, czy się w ogóle da nabyć toto oddzielnie...
Master of Disaster jest offline   Odpowiedź z Cytatem