View Single Post
stare 26.08.2010, 20:19   #9
Nessyy

Reputacja: 10
Question Odp: Komputer nie czyta płyty

Cytat:
Napisał Asia13 Zobacz post
Witam.
mam tą samą sytuację -.-
kiedy kupiłam dodatek "osiedlowe życie", na początku było ok, ale kilka miesięcy później zaczęło wyskakiwać "Nieoryginalna płyta w napędzie, włóż oryginalną płytę The Sims 2: Osiedlowe życie" później odpalałam płytkę parę razy i działało normalnie. ale kiedyś ten sposób przestał działać -.- więc posłuchałam koleżanki i odinstalowałam WSZYSTKIE dodatki do gry, oraz podstawę. Kiedy chciałam zainstalować ponownie komputer nie czytał podstawy -.- jakbym wgl jej nie wkładała do laptopa -.- . spróbowałam więc na laptopach i kompach koleżanek ... wszystko działa normalnie -.- . A mój laptop wszystkie inne płyty z filmami i innymi grami czyta bez problemu...
więc nie wiem o co w tych chodzi -.-
pomocy ! ; <<.

Znalazłam rozwiązanie na problem!!!

W ulotce od gry pisze, że jeśli stacja nie rozpoznaje gry należy pobrać aktualizację oprogramowania układowego stacji dysków. Można ją znaleźć na stronie producenta systemu lub sprzętu. Zaleca się instalowanie aktualizacji przez doświadczonego użytkownika komputera, gdyż łatwo uszkodzić stację dysków instalując ją ot tak [przez nas. jest mnóstwo forów o tego typu aktualizacjach. A tu możecie przeczytać o tym co robić gdy stacja nie czyta płyt:
http://support.microsoft.com/kb/218617/pl.

Myślę że pomogłam.

Ostatnio edytowane przez Nessyy : 26.08.2010 - 21:00
Nessyy jest offline   Odpowiedź z Cytatem