Temat: Po Zmroku...
View Single Post
stare 29.08.2010, 10:21   #5
Panna Lu
Guest

Domyślnie Odp: Po Zmroku...

Pierwsze, co chcę powiedzieć, po rzuceniu okiem na ten rozdział to to, że jest on strasznie krótki. Dwa zdjęcia i kawałek tekstu. Teraz, zanim jeszcze zaczęłam czytać, prezentuje się to troszkę przerażająco. xD No nic, zobaczymy, jak z treścią.

Cytat:
Stephanie Meyer
Nie wolno przekręcać imienia Boskiej Stephenie! xD

Swoją drogą, jak już przy niej jesteśmy, to ta wzmianka wydaje się taka... dziwna. I czytelnik, jak ją widzi, to ma wrażenie, że to po prostu ty Zmierzchu nie lubisz i starasz się to pokazać w każdy możliwy sposób, również przez FS. Fajnie by było tu wspomnieć i o wampirach hollywoodzkich, ludowych wąpierzach... żeby nie wyszła taka sucha krytyka Meyerowej - swoją drogą też jej nie lubimy.

Zauważyłam, że cały czas powtarzasz "wampir", "wampirzyca", tylko czasem stosując inne słowa. To to do poprawy.

Zauważyłam, że pakujesz mnóstwo akcji w jeden odcinek, nie rozwijasz opisów, wszystko się dzieje jak w jakimś filmie akcji, w którym trzeba upchnąć jak najwięcej szczegółów i w efekcie wychodzi... galopujące coś. To napięcie, związane z wizją Dalii też w sumie nie jest wyczuwalne. A szkoda.

Podsumowując - dłużej, ciekawiej, mniej lakonicznie.

I naturalnie czekam na więcej. ^^
  Odpowiedź z Cytatem