View Single Post
stare 20.09.2010, 10:55   #435
rudzielec

Reputacja: 10
Domyślnie Odp: Jak i gdzie wgrać dodatki? - krótki poradnik

Cytat:
Napisał kinguchna Zobacz post
Witajcie. Kupiłam sobie na wakacje sims 2 drugą płytkę, bo poprzednia za bardzo była porysowana. Zwykle grałam bez dodatków (fryzury, ubrania itd.), a teraz chciałam właśnie wprowadzić zmiany. Ściągnęłam tą kolekcję -> http://modthesims.info/download.php?t=371747 (zobaczcie czy przypadkiem do niego nie potrzeba meshy, ja nie jestem dobra z angielskiego, 2 na koniec ), i rozpakowałam za pomocą WinRar'a do folderu Downloads na moje dok./Ea games/sims 2/downloads, mam CEPa, włączyłam grę lecz nie pojawiła mi się tabela, bym włączyła pliki zmodyfikowane, więc pomyślałam, że można włączyć w opcjach gry, lecz tam nie ma takiego wyjścia, bym mogła włączyć. Myślę, że na tej stronie nie ma aż tylu błędnych plików, ponieważ poprzednio ściągnęłam ok. 50 to żadne nie działały, więc chyba nie byłby taki zbieg okoliczności, że wszystkie 50 są błędne. Możecie mi powiedzieć o co biega? Byłabym wam bardzo wdzięczna.
Tabela z plikami zmodyfikowanymi pojawia się kiedy w ustawieniach gry (taka ikonka ze śrubami kiedy wchodzimy w jakimś otoczeniu) mamy zaznaczoną opcję "po starcie gry, wyświetl okno dialogowe zawartości zmodyfikowanej" (czy jakoś tak) i masz do wyboru: "tak" lub "nie" więc musisz dać "tak" żeby je włączyć. A tak w ogóle to nie musisz mieć włączonego tego okna żeby wyświetlały Ci się dodatki z neta, w tym samym menu, które Ci opisałam powyżej masz jeszcze opcję : "włącz/wyłącz dodatki z internetu w grze", więc możesz je z tego menu włączyć. Jakby coś było niejasne to pisz

ps. mesh jest dołączony do Twoich ciuszków więc na pewno będą działać ^^

Ostatnio edytowane przez rudzielec : 20.09.2010 - 10:57
rudzielec jest offline   Odpowiedź z Cytatem