View Single Post
stare 06.11.2010, 03:39   #74
Irbis

Reputacja: 14
Domyślnie Odp: The Sims 3 Po Zmroku - wszechproblemy z grą

Moja gra, w porównaniu z tym, co tutaj opisujecie, działa całkiem dobrze. Nie wyłącza się, mam normalne ściany itp..
Zacina też się średnio i to zależy od tego, co akurat robię. Najczęściej przycina się jak mebluję mieszkania w wieżowcach. Im wyższy budynek tym bardziej się zamula. Jak jest w domkach jednorodzinnych jeszcze nie sprawdzałam, odkąd mam PZ nie grałam też w innych okolicach, więc nie wiem jak tam jest.
Bywają też problemy z windą. Moja simka, wraz z grupą innych simów stała kiedyś przy windzie w jakimś klubie i stali tak przez dwanaście godzin, nie mogąc wrócić do domów. Cóż tam się działo ... napady głodu, omdlenia, nietrzymanie moczu ... W końcu skończyła się moja cierpliwość i przeszłam do edycji miasta, a stamtąd do edycji tej parceli. Usunęłam windę i postawiłam nową, a gdy wróciłam do gry simka była już w domu.
W lokalach dla znanych osobistości mój sim często jest sam, zdarza się, że oprócz niego są jeszcze dwa lub trzy simy. Natomiast przy drzwiach kłębią się tłumy, ale ponieważ to tłumy niegwiazdkowe, to umięśniony wykidajło nie chce ich wpuścić. Więcej simów bywa w barach dla niegwiazdkowych simów. Być może w moim mieście mało jest prawdziwych gwiazd, albo nie chodzą po lokalach tylko bawią się u siebie? Nie wiem.
Jeden raz mój sim został zaproszony na imprezę do jednego z domów na wzgórzu. Było strasznie nudno.
Mam też głupi błąd z opiekunką do dziecka. Sim mieszka w wysokościowcu i gdy wychodzi do pracy wzywa opiekunkę. Ona niby przychodzi, niby jest w domu, ale tak naprawdę jest tylko w budynku. Zawiesza się gdzieś w tych czarnych miejscach i do mieszkania nie dociera. Co prawda opieka społeczna dziecka nie zabierze, ale maluch cały czas się drze, bo dziecko zostawione samo, jeść sobie nie weźmie ani pieluszki sobie nie zmieni.
Kolejny błąd związany z dziećmi. Gdy wybieram opcję "nakarm na podłodze" sim bierze dziecko na ręce i zjeżdża lub schodzi na korytarz przy wejściu do budynku. Dopiero tam daje dziecku butelkę, po czym od razu wraca na górę. Można sobie z tym poradzić wybierając najpierw opcję "posadź tu sima X" a dopiero po tym "nakarm na podłodze", aczkolwiek jest to męczące i irytujące.
Wampiry irytują mnie również, nie podoba mi się, że pojawiają się w każdej okolicy.