Ja wiem, ja wiem! Mod... tylko to Cię uratuje. Gra zmusza nas do grania wampirami, bo niestety twórcom gry się wydaje, że wampy są tak super, mega cool, że każdy będzie chciał nimi grać. Dlatego każdej nocy gra zmienia przypadkowych sąsiadów w wampiry. Gdyby nie to, że gra ma tyle bugów, że trzeba ją ciągle zaczynać od nowa, całe miasto byłoby wampirze i nie byłoby już żadnych normalnych Simów. Ja osobiście nie cierpię wampirów, o czym pisałam na długo przed wydaniem dodatku. Nawet nie chciałam kupować "Po Zmroku", właśnie z ich powodu. Jednak pojawiające się niusy i filmiki sprzed wydania gry, błędnie utwierdziły mnie w przekonaniu, że gra nie będzie zmuszać do korzystania z elementu wampirzego. Była tam mowa, że będą się rodzić wampirzątka, jeśli jedno lub oboje rodziców to wampiry. A żeby Sim mógł się stać wampirem, musi zostać przez niego ugryziony, może poprosić o to zaprzyjaźnionego wampira. Takie rozwiązanie wydało mi się idealne. Nie chcesz wampów, to ich kasujesz i nie ma kto zarażać normalnych ludzi. Ale EA lubi "uszczęśliwiać na siłę"...
No to do rzeczy, bo się rozpisałam o wampirach, a powinnam podać już linka do moda. Jeśli nie wiesz jak zmusić grę do korzystania z modów, to zapraszam na mojego bloga lub stronę z poradnikiem. Nie będę podawała do tego linków, bo być może nie potrzebujesz pomocy. Jak coś to pytaj.
http://www.modthesims.info/download.php?t=424796
Trzeba się zalogować, a podczas logowania zaznaczyć opcję "remember me".