Odp: The Sims 3 Po Zmroku - wszechproblemy z grą
Mam problem z niespodziewanym wyłączaniem się gry.
Po Zmroku instalowałam trzy razy, oczywiście w między czasie odinstalowując. Za pierwszym i drugim razem na innym profilu działały programy, potem je wyłączyłam. Za każdym razem gra mi się wywalała w różnych momentach:
- za pierwszym razem po próbie wejścia do jakiejkolwiek rodziny w Bridgeport,
- za drugim razem przy próbie zapisania Bridgeport w trybie edycji miasta bez wchodzenia do rodziny,
- w końcu po stworzeniu simki i próbie wprowadzenia jej do kogoś w owym mieście.
Przy pierwszej informacji instalator zgłosił problem w momencie instalowania Bridgeport do cachy. Kliknęłam ,,ponów próbę" i dalej szło dobrze.
Dodajmy, że moje stare SV działa dobrze, z wszystkimi obiektami z PZ. Wywaliło się ,,dopiero" gdy chciałam wrócić do menu głównego.
Na laptopie dodatek i działał dobrze aż do dzisiaj. W pewnym momencie przy próbie zbudowania podestu gra się wyłączyła. Jeszcze raz uruchomiłam simy, spróbowałam wstawić podest i znowu się wyłączyło. Dodajmy, że działo się to w domu. W apartamencie podesty dobrze działały.
Na zwykłym kompie nie używam kodów, mam czystą grę itd. Na laptopie dwa dni używałam testingCheatsenabled, ale nie wstawiał żadnych obiektów z ,,?".
Czy wiecie, jak mogę naprawić te uporczywe błędy? Być może najlepiej będzie po prostu odinstalować PZ z racji, że średnio mi odpowiada, ale szkoda paru rzeczy. Mieliście coś podobnego? A może gdzieś na forum opisano tego typu problemy? Nie wiem, czy łatki coś dadzą.
|