Odp: Aktualizacje modów
Po pierwsze, dzięki wielkie! Czegoś takiego szukałam! Szczerze powiedziawszy, to nie wiem kto w EA pisał tą część gry (w sensie pustych parceli), ale nieźle to spaprał. Co za problem zrobić okienko, w którym wpisywałoby się wartość w szerokości i długości działki... Maksymalna wielkość działki to 64x64, nie należy tego przekraczać, przynajmniej według, mnie. Wpisywałoby się wartości 1-64 i byłby spokój. A tak, to naprawdę ciężko jest utrafić ludziom w gusta, jaką wielkość parceli dać grze. No komuś może się podobać działka 10x15, jest taka? Ależ skąd. Ja sobie chyba taką dopiszę. Muszę jeszcze ten temat przegryźć na spokojnie, ale jeśli chcesz, to mogę napisać o tym poradnik, no chyba, że nic mi z tego nie wyjdzie. Oczywiście podanie źródła w takim wypadku jest totalną koniecznością. A tak na marginesie, to radzę sobie całkiem nieźle z angielskim, więc możesz mi różne takie nowości podrzucać. Na tym właśnie polega forum.
Zajmę się "przegryzaniem tematu", ale na razie mam problemy w grze więc to jest dla mnie ciut ważniejsze. Chyba wiem dlaczego mi te parcele znikają. Znikają tylko mieszkalne, tak na marginesie. Przeinstalowałam grę, poświęciłam się i zainstalowałam od nowa wszystkie Sims3Pack'i, zamiast oddać grze katalog DCCache... Nic to nie dało. Co ciekawe, w Sunset Valley jest OK. Zaczęłam już nawet myśleć, że nie da się postawić domu zbudowanego w jednym mieście, w innym mieście. No bo te mapy mają różną "mapę wysokościową". Ale raz mi przecież zniknął dom zbudowany w Barnacle, więc to raczej nie to. Myślę, że problem w tkwi w błędnym używaniu przeze mnie moda NRaas Porter. Ale nie będę się teraz nad tym rozpisywać, bo to może nie być powodem. Może po prostu te domy nie radzą sobie z miastami, które się nie instalują razem z grą.
|