View Single Post
stare 09.02.2011, 00:00   #198
anie_1981

Reputacja: 10
Domyślnie Odp: Aktualizacje modów

Od jutra się za to biorę. Na razie ciągle walczę z grą. Ale wiem już o co chodzi. To nie z domami są problemy, tylko z tym modem NRaas Porter. Pewnie po prostu upieram się na zabranie z miasta zbyt wielu ludzi. Mod jest świetny, ale nie działa jak należy. Przypomnę, służy do przenoszenia ludzi do innego miasta, nie tracąc powiązań pomiędzy domami, pracy itd. Każesz mu spakować powiedzmy 5 rodzin jako jedną a potem ich wypakować. Jest świetnie do momentu, gdy wchodzi się do którejś z wypakowanych rodzin, zapisuje grę a potem ją ładuje. Wtedy sporo parceli po prostu znika. Ludzie są, więc próbuje się ich znowu spakować i bajeczka powtarza się od nowa. Może trzeba nad tym popracować trochę dłużej, może jakiś drobiazg robię źle, no w każdym razie jest to temat o modach, a NRaas Porter jest modem, więc liczę, że ten post nie będzie mi policzony jako offtop. Ostrożnie ludzie z tym modem. Kilka zasad trzeba przestrzegać. Jeżeli chcemy przenieść powiedzmy trzy rodziny, to idziemy do czwartej i tej czwartej każemy spakować tamte 3. Rodzina "pakująca" nie może być "w paczce". To wiem na pewno. Reszta jest w fazie testów, które na razie zarzucam. To i tak na razie nie jest mi aż tak bardzo potrzebne. Na razie moje zapisy działają, więc nie muszę się martwić o to co będzie z moimi ludźmi, gdy zapisy przestaną działać. Nie muszę ich przecież co 5 minut przenosić do innego miasta. I zrobił mi się głupi błąd przy okazji robienia tych kopi. Po zmianie rodziny na taką z dzieckiem, okazało się, że dziecko ma zostać zabrane przez opiekę (bez powodu, tak na marginesie), ale nie pojawiła się opiekunka społeczna. Nie można było wejść do edycji miasta, ani zapisać gry.

Sprawa dodatkowych parcel jest teraz moim nowym "obiektem testów". Jutro instaluję Sims3Pe i biorę się do roboty. Jeśli to rozgryzę, napiszę poradnik. Jeśli ktoś i tak nie będzie potrafił tego zrobić samemu, to mogę udostępnić swój plik, w którym ewentualnie dopiszę wielkości, które ten ktoś będzie chciał.

Edit

Tutaj przetłumaczyłam sposób na polski...

http://forum.thesims.pl/blog.php?b=223

Ostatnio edytowane przez anie_1981 : 09.02.2011 - 19:45
anie_1981 jest offline   Odpowiedź z Cytatem