Ja na razie gram Bradem i Angie, ale jak mi się znudzą to wrócę do Bardów. W zasadzie to niby co za problem grać obydwiema rodzinami, przecież są w różnych miastach... ale ja teraz testuję moda, z różnym skutkiem. Raz gra śmiga aż miło, a raz się wlecze i wiesza. A jak mi się zawiesza, to po prostu zegar stop i gra na nic nie reaguje. Muszę to doprowadzić do porządku, bo nie chcę zepsuć zapisu z Bardami. A ten mod, który testuję, to NRaas Story Progression. Wkurza mnie, że gra ustawia wiek na "3 dni", noworodkom urodzonym poza aktywną rodziną. Więc one noworodkami są tylko do pierwszej 18 czy północy, czy o której tam te Simy się starzeją. Już więc wiem dlaczego kiedyś Sayuri się tak szybko starzała. Jej matka zaszła w ciążę na dzień przed tym jak zaciążyła Mia. Zaraz po narodzinach Sayuri, gra ustawiła jej wiek na 3 dni... bardzo głupi pomysł EA Games! No a NRaas Story Progrssion nie robi takich cyrków z wiekiem. No i można ustawić sobie szczegółowo, co wolno któremu sąsiadowi. Ja mam w ustawieniach globalnych, że nie wolno się rozwodzić.... Wolno ze sobą zrywać, w trakcie chodzenia ze sobą, ale rozwody zakazane

Aktywnej rodzinie oczywiście wolno wszystko, bo to ja nimi steruję, a nie jakiś "postęp historii"... No to wracam do testów. Na razie wszystko działa. Ciekawe jak długo.