View Single Post
stare 18.02.2011, 13:44   #123
anie_1981

Reputacja: 10
Domyślnie Odp: Budowanie domów w jednym miescie

Cytat:
Napisał Bob_budowniczy Zobacz post
Moj problem polega na tym, ze nie bardzo wiem jak w The Sims 3 stawiac rozne domy w 1 miescie. W dwojce nie bylo z tym zadnych problemow - wychodzilo sie do widoku miasta i kupowalo sie nastepny grunt. W trojce za kazdym razem trzeba tworzyc nowego sima i zaczynac nowa gre - jak dla mnie bezsens. Chyba cos przeoczylem ale naprawde nie wiem jak z tego wybrnac.

Czy ktos moze mi pomoc? Dzieki, pozdrawiam.
1. Na dole ekranu po lewo masz przycisk z trzema krokami. Klikasz i wybierasz edycję miasta.
2. Klikasz na pustą parcelę, albo pusty dom lub parcelę "społeczną" (np. siłownia).
3. Pojawi się okienko, wybierasz ikonkę z młotkiem i piłą i lądujesz na parceli, bez Sima, i robisz co chcesz.

I jeszcze drobiazg, o zmianie aktywnej rodziny. Żeby to zrobić w edycji miasta klikasz na ikonkę z domkiem. Też po lewo, nad kółkiem z przyciskami kontrolującymi kamerę. Gra się spyta czy chcesz zmienić aktywną rodzinę. Klikasz tak, ale Stara rodzina straci pragnienia i zawartość plecaków. Żeby przeprowadzić Rodzinę gdzieś indziej, klikasz na plecak, potem na komórkę i wybierasz przeprowadź się. Ewentualnie klikasz na komputer.

Ostatnio edytowane przez anie_1981 : 18.02.2011 - 13:49
anie_1981 jest offline   Odpowiedź z Cytatem