Wybacz, ale muszę się przyczepić
Cytat:
Ona natomiast wykorzystuje ten czas na zapisanie pierwszej strony w nowiutkim pamiętniku:
"Kochany pamiętniku.
|
Powtórzenie. Może zacznij od: "To mój pierwszy wpis." ?
Cytat:
Do pokoju wszedł mąż Yuzuki, gdyż tak miała na imię.
|
Troszkę dziwnie to brzmi... "Do pokoju wszedł mąż Yuzuki - tak miała na imię. " wydaje mi się lepszą formą.
Cytat:
- Shiki i ja znamy się od jakichś 13 lat.- nastolatka rozpoczęła opowieść- Poznaliśmy się w parku gdy mieliśmy po około 2 lata.
|
Bez kropki, nie kończysz zdania.
"P" z małej litery.
Cytat:
Przyjaźniliśmy się kolejne dwa lata, ale później przeprowadziliśmy się do Stanów Zjednoczonych (...)
|
Powtórzenie.
Cytat:
" Drogi pamiętniku. Dzień dzisiejszy można zaliczyć do jednego z najlepszych dni mego życia. W szkole poznałam bardzo sympatyczną dziewczynę. Arisa (tak ma na imię) też jest nowa w tym wielkim mieście, jednak ona mieszka w samym centrum. Ja do szkoły muszę dojeżdżać metrem, a po drodze trzeba jeszcze zaprowadzić brata do jego podstawówki. Z powrotem wraca ze swoją wychowawczynią, która też jedzie w tym kierunku. Jednak najwspanialsze jest to, że odnalazłam swojego przyjaciela, Shikiego. Mieszka naprzeciwko. Jest bardzo przystojny, a jego czarne jak węgiel oczy… To nie do opisania co czułam, gdy go zobaczyłam. Teraz kończę już pisać, bo jest strasznie późno.
Rei"
|
Znak " ode mnie.
Zdjęcia są w złych miejscach (przynajmniej ostatnie). Ogólnie jest bardzo mało tekstu. Sporo błędów interpunkcyjnych, powtórzeń.
Czekam więc na kolejny odcinek, oby poszło lepiej.