Likagirl CCCCCCCCCCCC!!!!!!!

"Między murem, a granicą" odc. 7
- Mama? Co ty tutaj robisz?
- Ja? Przecież wierz... powiedziałam ci, że jestem chora. W rzeczywistości miałam wypadek. Ale co ty tu robisz???
- Nic... zasłabłam tylko, a Arek zadzwonił po pogotowie. Ale jak doszło do tego wypadku?
- Wierz poszłam do łazienki w pracy i zobaczyłam... i tak nie zrozumiesz. Ale też zasłabłam. A gdzie Klara???
- U koleżanki. Arek zadzwonił do niej i zaraz przyjdzie.
Mijały godziny, a Klara się nie pojawiała. Arek też gdzieś zniknął. Iga została sama. Zaczęła rozmyślać. W końcu doszła do wniosku, że tym czym mama powiedziała, że ona nie zrozumie może być napis. Od razu pobiegła do sali w której leżała jej mama.
- Mamo!!! Mamo już wiem! Widziałaś napis, prawda?
- Co??? Skąd wiesz o HASŁACH PRZEPOWIEDNI???
- Jakich hasłach przepowiedni? Ja po prostu widziałam dwa napisy. Jeden w pokoju Klary, a drugi w kuchni i wtedy zasłabłam i mnie tu przywieźli.
- Widziałaś dwa? Co było na nich napisane???
- Na pierwszym nie pamiętam, ale chyba coś w stylu „Nie wtrącaj się do cudzych spraw”, a na drugim „Jeśli chcesz zobaczyć swoją siostrę oddaj mi to co mi się należy”. Chyba tak. Nie pamiętam. Głowa mnie bardzo mocno boli...
- Wierz ja widziałam 5 napisów. Od śmierci waszego ojca... pamiętam, że na pierwszym było „Zaprzepaściłaś taką szansę”. Ale ciebie miało to nie spotkać... Nie rozumiem tego...
- Ale dlaczego to miało mnie nie spotkać???
- Bo ty nie masz praktycznie z tym nic wspólnego... Idź lepiej do siebie.
Kiedy Iga poszła do swojej sali zobaczyła tam:
A. Ducha ojca
B. Hasło przepowiedni
C. Nauczycielkę