Odp: The Sims 3 - Pokolenia - przedpremierowe dyskusje
Jakby pokazali tragiczne skutki ciąży nastolatki, o których anulqa mówi, to dzieci może zrozumiałyby, że życie nie jest wcale takie łatwe. Tak na marginesie. Dla mnie gadka typu "Oj! Dzieci nie oglądajcie tego, bo tam robią fe i be" jest głupia. Dlaczego ludzie nie traktują seksu normalnie? Przecież, to jest rzecz zwyczajna. Wkurza mnie to, że większość bachorów myśli o tym, jak o czymś wyjątkowym. "Kup mi dżinsy, a zrobię ci loda", "na przerwie pobawimy się w kibelku", czy "ty jesteś zacofana, bo chodzisz do gim. i jeszcze nawet z nikim się nie lizałaś". Bez kitu ludzie się rozbestwiają. Do demoralizacji nie są wcale potrzebne żadne gry. Simsy są cenzuralne, a młodym należy od samego początku mówić o rozmnażaniu, które jest podstawą naszej egzystencji. Parę lat temu teledyski były normalne i w miarę w porządku, a teraz przesłanie jest tylko jedne. Baby ruszają dupami, a faceci je po dupach klepią. Producenci zauważyli, że nastolatków i dorosłych coraz bardziej kręcą te sprawy i wykorzystali to. Rodzic nagada dziecku, że nie może patrzeć i potem ono ciekawe świata jeszcze bardziej się tym zainteresuje. Kiedyś, jak 17-latka zaszła w ciążę, to cała Polska o tym wiedziała, a teraz... Według mnie ta gra powinna uczyć prawdziwego życia i w żaden sposób nie zdemoralizuje dzieci. To jest zwyczajnie śmieszne.
|