View Single Post
stare 14.04.2011, 07:25   #586
anie_1981

Reputacja: 10
Domyślnie Odp: The Sims 3 - Pokolenia - przedpremierowe dyskusje

Wzrasta przemoc i seksizm wśród dzieci i młodzieży, ale czy same z siebie takie są, bo "takie są czasy"? Ja mam 30-stkę na karku. Za "moich czasów", bajki były "dla dzieci", były pokojowe, spokojne. A teraz? Włączcie sobie cartoonNetwork i inne tego typu bajeczki... Wszędzie, w bajkach i grach niby "dla dzieci" jest przemoc. Jakie mają być te "dzieci", skoro od najmłodszych lat pasie się je takimi "bajeczkami i grami"?

A wracając do tematu, ja jestem jednak za tym, by w Pokoleniach nie doszły nastolatki w ciąży itd. Tak jak pisałam ileś postów wyżej, takie rzeczy można sobie załatwić modami. A jeśli komuś "mody nie chodzą", to świadczy to tylko o tym, że nie potrafi ich instalować, lub ma złą wersję moda do swojej wersji gry. Rozsądni rodzice, którzy (dla odmiany) patrzą co dziecko robi na komputerze, będą potrafili nie dopuścić do pojawienia się takiego moda w grze ich dzieci. Ale niestety, coraz ciężej ciułać pieniądze i często rodzicom nie chce się spędzać czasu z dzieckiem. Po prostu kupią mu grę, albo włączą bajkę i mają z głowy.
anie_1981 jest offline   Odpowiedź z Cytatem