View Single Post
stare 17.04.2011, 15:31   #10
Kethael

Reputacja: 10
Domyślnie Odp: "List do Julii" - Wasze listy

Sunset Valley 17.04.2011r.
Najdroższa Julio...
Grzechem byłoby dalsze milczenie. Tak pomyślałem, gdy zrozumiałem, co me serce przede mną ukrywało. Czego nie chciało mi jasno dać do zrozumienia. Dopiero wczoraj, przy przeglądaniu naszych wspólnych chwil, zapisanych w mym dzienniku, oświeciło mnie. Oświeciło jasnym promieniem prawdy.
Otóż droga Julio... Do tej pory byliśmy bliskimi przyjaciółmi. Wszystkie Twoje smutki, radości... Wyznawałaś mi. Zawsze cieszyłem się, gdy miałem Cię ujrzeć. Teraz wiem dlaczego...Dlaczego? Ponieważ moja Julio, kocham Cię! Moje serce zadrżało, gdy przelałem to na papier. To jedno słowo ''kocham'', potrafiło pozbawić mnie snu. Zamiast spać, całe noce myślałem o Tobie. O Twoich przepięknie błyszczących oczach, długich, rudych włosach, płynących swobodnie po Twoich ramionach... i ustach, których smak mi nie znany, budził we mnie pragnienie...
Mam nadzieję, że rozumiesz me słowa. Nie wiem, czy czujesz to samo, ale wiedz, że każda, nawet najmniejsza myśl kręci się wokół Ciebie. Zachowaj ten list. Niedługo odejdę, a chcę byś tego nie zapomniała. Kiedy wrócisz do tego miasteczka, w którym przeżyliśmy razem te wszystkie najdroższe memu sercu sekundy, z którego ślę te słowa... Może mnie już nie być. Obiecaj, że nie zapomnisz... Obiecaj.
Romeo Twego serca sługa