Odp: Wiosenne inspiracje. Dom "Maison de Petites"nad małym "morzem kwiatów". Zaprasza
1. Oczywiście, że drewno nie robi od razu wiejskiego domu. Jednak ten rodzaj plus kolor, który użyłeś już tak. Kojarzy mi się akurat z małomiasteczkowym lub wiejskim domem. (To samo z podłogą w salonie)
2. Style pomieszałeś chociażby zewnątrz. Okna są duże, modernistyczne (jest ich aż za dużo), a elewacja sprawia wrażenie wiejskiego/małomiasteczkowego domu, dodatkowo ten domowy (i przesadzony) ogród. Razem to połączenie jest jak kaszanka z dżemem. Jedni zjedzą i będzie smakowało, inni na samą myśl mają mdłości.
3. Nie uważam, że ukośny dach zaburza proporcje, tylko dach, który Ty użyłeś. Porównaj sobie wysokość dachu do chociażby samochodu, albo okien. Okna są ogromne, a dach jest komicznie niski, nawet małe drzewa prawie przerastają ten dom.
Drzwi- w The Sims 3 możesz mieć praktycznie każdy kolor ~98% rzeczy. Po prostu nie podoba mi się akurat takie ułożenie kolorów w tym miejscu.
To, że wg mnie u Ciebie jest dużo okien, akurat WEDŁUG MNIE robi z tego domu taką lekką szklarnie. Nawet simy spokojnie kąpieli nie mogą wziąć, gdyż mają okna nawet przy wannie (Mimo, iż simy właściwie mają to gdzieś).
Teraz mała rada.
Trochę pokory jeszcze nikomu nie zaszkodziło. Skoro dajesz coś do oceny, licz się z tym, że możesz spotkać się z krytyką i pamiętaj, że jeśli jest ona konstruktywna to jest dobrą krytyką, a jeżeli jest tylko z zazdrości to jest śmieszna. Jak oceniasz cudze domy, to zapewne patrzysz nie tylko na jego dobre strony ale również na wady. Tak samo patrz na swój dom. Ja mogę powiedzieć Ci, że np. swojego 1 domu nie wstawiłbym już na forum, gdyż dopiero niedawno zobaczyłem jaki on jest beznadziejny. W swoim 2 i 3 domu wprowadziłbym po prostu kilka zmian.
P.S. Nie mam nic do Ciebie. Ba, nawet powiedzmy, że nawet lekko Cię (a właściwie postać jaką wykreowałeś pod swoim nickiem) lubiłem, gdyż jako jeden z nielicznych komentowałeś moje domy.
|