Cytat:
Blondynka w średnim wieku, wpatrzona w ekran komputera wyglądała na zdziwioną, gdy pukający znalazł się w środku.
|
Tak miałem nie przesadzać, bo to nie forum literackie ni nic w ten deseń ale nie mogę przymknąć na to oko. Ten przecinek nie ma tam racji bytu.
Cytat:
Prędzej spodziewała się kota w butach, niż jego, czego nawet nie ukrywała.
|
Również zbędny. Wtrącenie jest tu raczej zbyteczne.
Cytat:
- Tak – odparła – Ale jeśli to coś ważnego, mów.
|
Kropka po "odparła".
Cytat:
- Nawet nie zapytasz kiedy? W ogóle nic nie powiesz? – dziwił się jej „gość” –
|
jw.
Cytat:
- Tak, bilet też zdążyłem sobie załatwić. Nocny we wtorek wieczorem – poinformował beznamiętnie, jakby nie zauważył co się dzieje z dziewczyną
|
Kropkę zjadłaś.
Cytat:
- Ale... Ale co z NAMI? Chcesz mnie tak po prostu zostawić? – jej oczy się zaszkliły, a w głosie było słychać coraz więcej żałości.
|
Duża litera. Ech dobra, ominąłem już jeden błąd popełniony już wcześniej. Od teraz nie będę zaznaczał każdego tylko nowe jeśli chodzi o zapis dialogów. Poszukaj na necie co do nich, łatwo znaleźć wyjaśnione w bardzo prosty i przyjemny sposób poradniki.
Resztę duperelków pominąłem.
Co do tekstu... póki co nie wywarł żadnego wrażenia. Kłótnia była trochę niemrawa, bez większego przekonania. Nic jeszcze nie wiadomo ale tak prawie zawsze jest na początku. Dodatkowo niektóre słowa i zwroty były, a przynajmniej brzmiały, dość dziwacznie. Bez rewelacji, lecz również bez tragedii (no może prócz pierwszych dwóch, czy trzech zdań).