Póki co mam dwie ulubione rodzinki: de Levent i de Lioncourt

Tę pierwszą stworzyłam zaraz po zainstalowaniu gry (po 3 latach nie grania w The Sims 2!

). Ta rodzinka podróżuje w czasie

Wymyśliłam sobie, że dwóch pierwszych simów (Alicja i Henryk) pobrało się w 1870 roku. Urodziła im się córka Anastazja, którą posłałam na studia. Gdy wróciła, jej rodzicom urodziły się dwie córki bliźniaczki, których imion nie pamiętam

Kiedy siostry Anastazji zostały nastolatkami, jej matka znowu zaszła w ciążę, a Anastazja zaraz po niej. Zrobiła mi się mała patologia, bo dzieci matki i babki były w tym samym wieku

Teraz nimi nie gram, bo zajęłam się innymi simami, ale długo będę o nich pamiętać

Całe podróżowanie w czasie polega na tym, że uwzględniam to ile mniej więcej lat musiało upłynąć np. po tym jak Anastazja dorosła i urodziła dziecko (załóżmy, że 25 lat). Wtedy zmieniam całą garderobę simów i ich fryzury aby pasowały do obecnych czasów (rok 1895). Muszę przyznać, że to świetna zabawa

Tylko teraz mam problem, bo nigdzie nie mogę znaleźć ubrań w stylu lat 20-tych, a nie postarzę wszystkich moich simów o 10 lat
Drugą rodzinką gram od niedawna, ale chyba długo przy nich zostanę

Jest to para wampirów: Iseult i Alexander. Iseult jest przepiękną damą, która zamierza odbudować upadłe Królestwo Wampirów (X_X), a Alexander (już mniej piękny) po prostu za nią łazi co chwila mówiąc "Blee!". Mieszkają sobie w mrocznym pałacyku i właśnie urodziły im się bliźniaki (-.-') Izabela i Remus. Brzydkie jak noc, biedne dzieci. Jak już dorosną, to pozamieniam je w wampiry. Rodzinka mieszka w Dziwnowie, więc Izabelę zeswatam z Jaśkiem (tak?) Kowalem (ciekawe, czy może być kosmita wampir

), a Remusa z dziewczyną o nazwisku Widmo której imienia za nic nie mogę sobie przypomnieć. Tak czy siak będzie ciekawie