W wywiadzie umieszczonym na forum jest napisane, że po raz pierwszy będzie można sterować zwierzętami. Nie potrzebuję tego, ale i tak gram z największą wolną wolą, więc właściwie jest mi to obojętne, bo po prostu zostawię zwierzakom wybór. Prawdopodobnie będę sprawdzała ich potrzeby, ale nie będę wybierała im czynności, no chyba, że w wyjątkowych sytuacjach. Ciekawa jestem jednak, co zrobią ci, którzy grają bez wolnej woli - chociaż jak ktoś chce sterować Simami, to zwierzętami pewnie też
Nie pisałam chyba jeszcze nic w tym temacie, więc napiszę tylko, że strasznie cieszę się z tego dodatku, najwyższy czas. Uwielbiam zwierzęta i moi Simowie w trójce zawsze mieli chociaż rybki w akwarium (swoją drogą, mam nadzieję, że pojawi się jakieś nowe). W dwójce każda moja rodzina miała przynajmniej jednego psa lub kota! Miło, że pojawią się konie, może się przydadzą dla odmiany, chociaż najbardziej pasowałyby mi do Riverview, a tam raczej nie gram. W trailerze widziałam chyba węża, to byłby czad, uwielbiam takie zwierzęta - nie dla każdego Sima, ale do niektórych na pewno by pasował. No, ale najważniejsze są psy i koty.
Nie oczekuję, że dodatek wprowadzi super opcje czy obiekty, bo dwójkowy był do niczego, gdyby pominąć zwierzęta. Ważne są jednak właśnie one, więc samo wprowadzenie ich sprawi, że dodatek kupię na 100% bez względu na zapowiedzi i nawet się nie zawaham