Zaraz na wstępie zaznaczam, że posiadam następujące dodatki : WP,Kariera i PZ.
Kiedyś miałam lokaja, mieszkał z simką (jedną z tzwn. jednodniówek, czyli tych, którymi gram 1 dzień i usuwam, choć za często mi się to nie zdarza

) w apartamentowcu, bawił dzieci, sprzątał itd. Cieszyłam się szczególnie z opieki nad dziećmi, bo imprezowiczka nie miała na to czasu. Lokaj miał cechę rodzinny, więc myślałam, że to może dlatego. Mało tego, nauczył się korzystać z nocnika!!!
Wracając do problemu. Zadowolona ze sprawowania lokaja, grając inną rodzinką (Burnwhat) zamówiłam go ponownie. I ten także miał cechę rodzinny. Wszystko było ok, zbudowałam mu w piwnicy mały pokoik z łóżkiem. No i się zaczęło. Angel (małe dziecko) pod nieobecność mamy nieraz była 2-3 godziny na "pełnym głodzie" aż musiałam kodem kasować nastrójnik, bo lokaj, za przeproszeniem, tyłka nie ruszył. Sprzątać sprzątał, ale dopiero po jakiejś godzinie. Potrafił godzinę stać przy zabrudzonym miejscu (np. stoliczku dla dzieci, zlewie) i trzymać się pod boki i tupać nogą. Nie mam dokumentacji zdjeciowo-wideowej, ale postaram się zrobić.
POMOCY!!! Co zrobić, żeby on zaczął porządnie spełniać swoje obowiązki???
PS : Gra jest legalna, nie muli, nie mam modów, hacków nic.
Z góry dziękuję za wszelkie przejawy pomocy!