U mnie pojawił się kolejny błąd. Moja simka wyszła za Chińczyka

Sprowadziłam jego wraz z matką do jej domu. Następnie wyprowadziłam całą trójkę bo simka mieszkała jeszcze z rodzicami i rodzeństwem, więc było trochę ciasno.
Jako rodzinę aktywną wybrałam nowożeńców. Później zaczęły się przeboje. Zmieniłam aktywną rodzinę i kiedy znów chciałam do nich wrócić, po zaakceptowaniu rodziny pojawiała się tylko mapka miasta bez żadnych ikon. Rodzina nie wczytała się(działo się tak tylko w ich przypadku).
To długa historia

Żeby to naprawić weszłam w edycję i sprowadziłam ich do starego domu, do reszty rodziny simki. Wystąpił ten sam problem(rodzina nie wczytała się). Pomyślałam że jest coś nie tak z obcokrajowcami, których sprowadzimy do miasta. W związku z tym do starego domu sprowadziłam tylko moją simkę, męża z matką pozostawiając. Wtedy udało się wejść do rodziny.
Potem wyprowadziłam simkę do wieżowca. Zaprosiłam męża, w czasie interakcji simka zaczęła "odskakiwać" - nagle znalazła się w innym miejscu. Nie pojawiła się opcja wprowadź się a na bara bara mąż nie miał ochoty

Spróbowałam zmienić rodzinę aktywną na tego chińczyka z matką. Tym razem udało się. Zobaczyłam że on nie ma nawet własnej żony wśród znajomych. Dorwałam więc ją na mieście, doprowadziłam do interakcji i nic - nadal bez zmian. Może to jest powodem tego dziwnego "odskakiwania"?
Może ktoś z Was zaobserwował takie błędy?