Vanillia O to właśnie chodzi. To jest ich język, a nie leniwość twórców gry. Mnie się on osobiście podoba
Ja zmieniłabym długość wykonywania czynności. Ja moim simem, który pracę ma o 8:00 wstaję 0 3:00 by mógł się umyć, ubrać, zrobić śniadanie. Bo jak wstaję o 6:00 to ledwo co się załatwi i umyje odjeżdża to już samochód spod domu. Mycie się czasami 1,5 godziny...no ludzie! Dodałabym też pogodę np, deszcze, burze itd. Byłaby prognoza pogody w telewizji i by mówili czy będzie padać lub czy będzie słonecznie. Trzeba by było posiadać parasolkę, bo jak simy by zmokły pojawiał by się ujemny nastrójnik "Mokry" czy coś w ten deseń. Przydało by się też dodanie ciepłoty ciała simów, tak jak to było w TS2 CPR*. Jak wcześniej mówiłam byłaby prognoza pogody, mówiła nam czy będzie chłodno, czy zimno. Dodali by kurtki w których simom było by ciepło i ciepłota ich ciała nie spadała. Ale gdy wyjdzie się w kostiumie kąpielowym ciepłota simów opadnie i trzeba było by się ogrzać. Ale jak? Dodali by kaloryfery! Dałoby się ustawić na 0, 1, 2, 3, 4 lub 5. Bardzo mi tego brakuję.
*Cztery Pory Roku