View Single Post
stare 20.06.2011, 12:54   #169
jabuba
Guest

Domyślnie Powrót z podróży - sklonowany Sim

Ostatnio pojawił się głupi błąd w mojej grze i uniemożliwia mi granie.

Zaznaczam, że mam zainstalowaną tylko grę podstawową SIMS3 i dodatek Wymarzone Podróże, który kupiłam miesiąc temu, więc nie wiem, czy błąd pojawił się po kolejnej aktualizacji czy wcześniej.
Mam ściągnięta kilka obiektów ze Store, nie mam żadnych modów, hacków.
Przeinstalowałam już grę i automatycznie wgrywam aktualizacje.

Opis błędu:
Kiedy mój Sim wyjeżdża w podróż do Chin (innych krajów na razie nie sprawdziłam) mając zerowy poziom wizy (3 dni) to wszystko działa prawidłowo. Ale kiedy osiągnie poziom wizy 1 zaczynają się kłopoty.

W trakcie pobytu w Chinach Sim gromadzi skarby, zdobywa nowe umiejętności, dochodzi do 2 poziomu wizy itp. itd.
Kiedy podróż się kończy i Sim wraca do domu to:
resetuje się to wszystko co osiągnął w czasie podróży (za wyjątkiem znajomości) czyli jest to Sim sprzed podróży.
pojawia się klon tego Sima, który mieszka z nim i może wchodzić z nim w interakcje, ale ma mniej punktów szczęścia życiowego i nie ma pracy, ani umiejętności – to chyba jest ten sam Sim na wcześniejszym etapie życia.

Żaden z nich nie ma nastrójnika, jaki normalnie pojawia się po podróży i teoretycznie można każdym z nich od razu wyjechać w nową podróż, ale wtedy pojawia się pusty panel i gra i tak nie jest możliwa.

Może ktoś ma/miał podobny problem i pomoże mi go usunąć.
  Odpowiedź z Cytatem