Temat: Vorg
View Single Post
stare 11.07.2011, 19:13   #184
Eranor
Guest

Domyślnie Odp: Vorg

Cytat:
Zanim zdążył pooglądać się za siebie, z cienia, pięć metrów za nim, wypadł jakiś ciemny kształt
Pooglądał się? Obejrzał się jak już. Przecinki ogólnie zbędne, chyba że to miało być wtrącenie ale wówczas i tak przynajmniej jeden z nich wypada.

Cytat:
Ten przeturlał się po ziemi unikając ataku, lecz nie minęło dwie sekundy,gdy poczuł jak,(zbędny) przez jego kombinezon (przecinek i będzie ładne wtrącenie) wprost w plecy, wbijają się ostre
minęłY

Cytat:
Gdyby mógł włożyłby sobie kij w otwory słuchowe
;o to ja już wolę po stokroć powtórzenie słowa uszy...

Cytat:
Vorg minął człowieka, rozpędzając się do zawrotnej prędkości i zanim Len pooglądał się za siebie, zniknął między drzewami.
Znów to "pooglądał". Spojrzał, obejrzał się itp. bardziej pasują.

Cytat:
które wpatrywały się w nich jak w bohaterów ratujących co najmniej cały kontynent przez masową zagładą.
przeD

Ok, część trzecia za mną i zanim wspomnę o fabule to dwie sprawy techniczne. Zapis dialogów trochę mnie boli, brak kropek i mała litera kiedy winna być wielka, no mniejsza. I jeszcze mała wskazówka co do pisania "tą", "tę". Hmm najłatwiej będzie na przykładzie pokazać, jak można całkiem nieźle trafiać żeby było dobrze
"uderzyłeś go tą książką?"
"masz tę książkę?"

A teraz fabuła. Podobało mi się, że ta zabawa z upiorzycą nie trwała pięciu sekund, tylko trochę się poganiali (na tyle trochę, że myślałem pod koniec, że to już koniec odcinka, a tu psikus ). Ładnie pomyślane jeśli chodzi o skomplikowanie życia sierżantowi Ciekawe co rozkmini, żeby go Vorg nie rozszarpał. Więcej napiszę po kolejnym odcinku, tak czy inaczej... i like it
  Odpowiedź z Cytatem