Mogę podesłać Wam gotowca mojego:
http://www.mediafire.com/?de2129qvw9evewb
Mam tam kilka rozmiarów działek, nie tylko 40x30. Po prostu wrzućcie plik do mods\packages, nie trzeba nic robić.
Ale ja jednak grę przechwaliłam... W Bridgeport bez problemów rozstawiłam puste działki, za to w Sunset Valley.... masakra

Co ja się namęczyłam. A najgorsze jest to, że nie od razu się za to wzięłam, dzieciaki mi porosły, a teraz musiałam wrócić do starszego zapisu, bo namieszałam porządnie w parcelach w mieście.
Gdy się skasuje pustą działkę, żeby postawić w to miejsce inne rozmiary, to nie zawsze jest to możliwe. U mnie gra krzyczy, że nie da się postawić parceli na innej parceli (a tam żadnej nie było), gada też, że nie da się postawić działki na "nierutowalnym terenie". To drugie jest znacznie gorsze, pierwsze jeszcze czasem da się obejść. Trzeba wziąć najmniejszą działkę i stawiać takich kilka dookoła miejsca, gdzie chcemy postawić działkę. Potem kasujemy te małe działki i próbujemy postawić właściwą. Czasem trzeba to kilka razy powtórzyć, ale często się udaje. O i ważna rada, działki można kasować nie tylko buldożerem, da się też to zrobić w menu dodawania pustych działek, przestawia się je lub kasuje "łapką" i klawiszem "delete". Jeśli łapka coś trzyma, to można wcisnąć "Escape", żeby to zniknęło i wtedy łapka już niczego nie trzyma

Jeśli nakierujemy kursor na pustą działkę, i kursor nie zmieni się w łapkę, to znaczy, że działka stoi na nierutowalnym terenie i lepiej jej nie kasować, bo mało prawdopodobne, żeby dało się tam coś jeszcze postawić. Można na niej normalnie budować, kasować budowlę i wstawiać inną w to miejsce, ale jeśli skasujemy parcelę całkowicie... to nie ma przebacz.