View Single Post
stare 09.08.2011, 13:33   #68
Master of Disaster

Reputacja: 26
Domyślnie Odp: Ciekawostki nt. gry.

-_- @up - imageshack ani tinypic nie są programami... To strony, oferujące serwery na grafikę - tak, by można je tam było wgrać i pokazywać na różnych stronach i forach.
Zamieszczę ten obrazek, jeśli pozwolisz...

BTW to nie jest domyślny ekran komputera Simów - jestem na 99% pewna, że to jakiś zamiennik stworzony dla ściągniętych z neta iMaców.

OK, coś, co ja odkryłam - twórcy chcieli stworzyć w dwójce możliwość karmienia niemowląt piersią, nawet zaczęli nad tym pracę. Nie wiem, dlaczego z tego zrezygnowali, akurat dla mnie nie ma w tym nic zdrożnego Chyba już siedmiolatki (bo podstawa dwójki ma PEGi 7) wiedzą, że malutkie dzieci karmi się piersią. No, ale do rzeczy - taka możliwość istnieje, głęboko ukryta w plikach gry. Można ściągnąć mod, który "wydobywa ją na światło dzienne", nie wymaga on żadnych dodatków:
http://www.insimenator.org/index.php/topic,8084.0.html
Można ściągnąć wersję umożliwiającą karmienie piersiom tylko kobietom, tylko facetom, a także i jednym i drugim, do wyboru. Należy ściągnąć TYLKO JEDEN plik. Te mające w nazwie ITVersion to włoskie tłumaczenie owej czynności (niestety, o polskim nie słyszałam). Strona nie wymaga rejestracji by ściągać pliki. Sama specjalnie ściągnęłam i zainstalowałam owego moda (a waży niewiele, nieco ponad jeden kilobajt). Sprawuje się nieźle. U Simek, które aktualnie karmią piersią, włącza się cenzura... co jeszcze... Dla dorosłych Simów/Simek jest animacja, maluchy niestety jej nie mają. U mnie mod nie powoduje żadnych błędów. Jeśli macie jakieś pytania, zadawajcie je, ale nie będę wciąż odpowiadać na to samo.

EDIT: Aha - sama ściągałam ten mod i żadnego wirusa na komp nie sprowadziłam, aczkolwiek sprawdzenie tego przy pomocy antywirusa także nie zaszkodzi. W razie błędów w samej grze spowodowanych owym modem (najlepiej wydzielić mu odpowiednie miejsce w folderze Downloads) - po prostu ów mod wywalamy, z folderu i z dysku. Tylko najpierw się lepiej upewnić, czy to na pewno on powoduje błędy.

Ostatnio edytowane przez Master of Disaster : 09.08.2011 - 14:05
Master of Disaster jest offline   Odpowiedź z Cytatem