View Single Post
stare 11.08.2011, 21:38   #72
rudzielec

Reputacja: 10
Domyślnie Odp: Pytania i odpowiedzi oraz problemy z gra

Cytat:
Napisał R4sT4m4n Zobacz post
To tak jeden problem rozwiazalem bo postanowilem zeby gra sie wlaczala w trybie zgodnosci z windows XP service pack 3 noi ok.Juz przy teleportacji slychac co gada i ten odglos ale do zwierzat nadal nic ;/

PS gram na windows 7.
To prawdopodobnie wina jakiegoś dodatku z internetu, a dokładniej mówiąc moda, który w jakiś sposób zmienia działanie gry. U mnie dzieje się to samo co u Ciebie, ale tylko czasami, kiedy simy rozmawiają, to jeden z nich rusza ustami i nic nie słychać, niestety nie odkryłam u siebie którego dodatku to wina

Cytat:
Napisał maalox9 Zobacz post
Witam
Mam pewien problem od samego zainstalowania the sims 2
Otóz gdy robię jakieś nagłe oddalenie, przybliżenia itp pasek dolny mi znika i pojawiają się takie niebieskie kwadraty (screen)
Potem kiedy zainstalowałem ts2 : wlasny biznes robi się to samo + gdy się zatnie gra monitor się wyłącza ale gdy spaskuje gre monitor się włącza.
Proszę o pomoc bo nie wiem o co kaman - specyfikacja kompa
Procek AMD Athlon 2000+
1gb ram
Grafa : Radeon 9200 128mb
http://img263.imageshack.us/img263/7...lemthesim2.png
A masz stacjonarkę czy laptopa? Jeśli stacjonarka to polecam zrobić tak, jak napisała Liv... jednakże z tego co się orientuję, karty radeona to nie jest najlepsze rozwiązanie do simsów, mogę się mylić, ale u mnie nie działały za najlepiej nie wiem czy to tez nie jest wina ramu jesli masz tylko jeden giga, może Ci po prostu wywalać takie cuda, bo komp jest zbyt obciążony. Jeśli jednak masz laptopa to jest to ewidentnie wina zintegrowanej karty graficznej, ja mimo nowego lapka, ciągle mam z tym problemy na simach. Niestety chyba nie da rady nic z tym zrobić.

Cytat:
Napisał mily122 Zobacz post
Ja mam jedno pytanie (jeśli było to przepraszam):
Czy jak zainstaluję dwa dodatki (CPR i WB ) na innym dysku niż na tym na którym jest zainstalowana gra The Sims 2 to czy będą mi one działać ?
możesz zainstalować nawet podstawę gry, czyli pierwszą płytę The Sims2 na innym dysku z resztą dodatków które posiadasz (tak by było w sumie najlepiej) gra utworzy sobie podstawowy folder na dysku C sama