View Single Post
stare 27.08.2011, 21:19   #749
Levkoni

Reputacja: 10
Domyślnie Odp: The Sims 3 - Proste pytania i odpowiedzi.

Cytat:
Napisał londine Zobacz post
A jak można mieć rodzinę gnomów? Tak żeby był gnom dziecko, niemowlak itp., muszę je gdzieś odnaleźć? I jak można wysyłać listy gratulacyjne po weselu? Niestety zapomniałam o tej opcji po weselu moich simów, potem ich przeprowadziłam, minęło parę dni od wesela i zastanawiam się czy wciąż mogę je rozesłać? Na skrzynce na listy nie ma takiej opcji.

EDIT.
Wchodzę w grę i zniknął przyjaciel zabawka, którego dostal mój mały sim od wujka. Zabawka była obok łóżeczka, pojechałam simką do Francji, wracam, a po zabawce ani śladu... Czy możliwe, że w dzień wyjazdu (przed wyjazdem) pokojówka zabrała sobie tę zabawkę?
Aby mieć rodzinę gnomów musisz mieć dwa magiczne gnomy, które znajdziesz w wielu miejscach, łowiąc ryby, w kryptach na cmentarzu, kopiąc doły świdrem z Kariery, w grobowcach w innych krajach. Po prostu stawiasz sobie dwa magiczne gnomy gdzieś w domu czy ogródku a po jakimś czasie zaczną się pokazywać gnomiątka Żeby nie było zdziwienia nie ma typowo kobiety gnoma, widocznie twórcy posłuchali się Tolkiena, który twierdził, że krasnoludzkie kobiety mają brody

Co do drugiego pytania o listy. Po weselu przychodzą ci na pocztę od uczestników upominki ślubne, wtedy jak je odbierzesz ze skrzynki na listy kliknij na nią ponownie i pojawi się opcja pisania listów.

I teraz odpowiedź na trzecie pytanie. Otóż bardzo prawdopodobne, że ta zabawka czyli wymyślony przyjaciel może być A: w ekwipunku któregoś z simów, B: wymyślony przyjaciel póki jest lalką przemieszcza się dokładnie tak jak magiczne gnomy, czyli potrafi zniknąć z jednego miejsca i pojawić się w innym, więc musisz poszukać po chacie.