Cytat:
Co konkretnie wciskać by po sprzedaniu ciasta, gdy magazynier zacznie je nowe magazynować, pobrało je z wyposażenia sima?
|
Jeśli masz upieczonych np. 8 tortów i 4 z nich zostaną wzięte z plecaka Sima i dane na sprzedać, to po ich sprzedaniu magazynier MUSI wziąć te pozostałe 4 torty z wyposażenia Sima.
Cytat:
I drugie pytanie to jakieś rady dla cukiernika?
|
Radzę Ci za pomocą tego narzędzia z kłódką (taki jakby "tryb hurtowni") wybierać torty z trybu kupowania, dawać je na sprzedaż, a gdy przedsiębiorstwo będzie na wyższym poziomie, wybrać te nagrody z hurtowni (nie mam pojęcia jak to się fachowo nazywa, wybacz

). Dzięki temu będziesz taniej kupował, a jak Twój Sim osiągnie złotą rangę sprzedawcy, drożej sprzedawał (kod na poprawienie nastroju+"olśnij"+dobry humor kupującego=przyszły sukces, często nawet punkt przywiązania

).
Zresztą tak można robić z każdą dziedziną - ja akurat nie mam u siebie JESZCZE cukierni działającej jako biznes prywatny, ale np. w mojej kwiaciarni, sklepie z robotami czy niegdyś w sklepie z elektroniką (dzięki któremu mój sim dorobił się fortuny) świetnie się to sprawdza

No i oczywiście ograniczać wydatki i brać te nagrody, za które dostaje się kasę - BARDZO przydatne