View Single Post
stare 06.09.2011, 20:23   #3243
Levkoni

Reputacja: 10
Domyślnie Odp: The Sims 3 - Zwierzaki, przedpremierowe dyskusje.

Cytat:
Napisał Master of Disaster Zobacz post
@Karel13 - jemu chyba nie o to chodzi.
Ja to w sumie nie wiem, czy jest sens kupować edycję limitowaną... TEORETYCZNIE kosztowałaby tyle samo co zwykła... ale znając EA, to "tyle samo" oznacza, że pewnie obie wersje będą kosztować coś koło stówy (99,90) - a ze sklepu internetowego będę pewnie mogła mieć taniej, i mówię tu o wersji pudełkowej. Nie jestem do końca pewna, czy jest sens...
Nie, nie, nie, ta LIMITOWANA EDYCJA jest limitowana tylko dlatego, że znajdzie się w niej sklep z akcesoriami dla zwierząt i specjalna kasa do tego potrzebna. Cena obu zestawów jest taka sama, z tą różnicą, że wersja limitowana to jest tylko zamówiona w preorderze chyba? Jakoś tak, w każdym bądź razie chodzi o to, żeby gracze dzięki temu sklepowi zdecydowali się kupić simsy własnie teraz, właśnie na premierę co da większy zysk, ponieważ potem gra zacznie tanieć, będą promocje itd, a przy okazji kusząc tym sklepikiem mogą zmniejszyć straty, jakie mogliby przynieść gracze, którzy uznaliby dodatek za głupi po recenzjach w necie i nie kupiliby go. Do tego dochodzi walka z rynkiem wtórnym, czyli odsprzedawanie gry, ktoś kto zechce mieć sklep dla zwierząt będzie musiał kupić oryginał... bo w odsprzedanej wersji już go nie dostanie (pewnie będzie to na zasadzie kodu i dzięki niemu pobierzemy potrzebną zawartość z neta, tak myślę, jeśli jest inaczej to pewnie ta teza akurat nie będzie miała znaczenia)