View Single Post
stare 19.09.2011, 17:33   #86
Lexi

Reputacja: 10
Domyślnie Odp: Amnesia The Dark Descent

Master of Disaster ciesze się, że zainteresowało cię moje fotostory. To naprawdę podnosi mnie na duchu kiedy widzę kolejnego nowego czytelnika, który pochlebnie komentuje moją "twórczość". Mam nadzieję, że nie zawiedziesz się na tym fs.

rudzielec to fajnie, że postanowiłaś nadgonić nowe rozdziały i cieszy mnie również twoja pochwała. jestem z siebie zadowolona, że idzie mi pisanie coraz lepiej.

Searle postaram się odpowiedzieć na twoje pytania.

Cytat:
dlaczego Mia nie pojechała do domu Chrisa, by się upewnić, że nie żyje?
Mia nie jestem osobą taką, która sprawdziłaby czy coś jest prawdą jeśli chodzi o poważne rzeczy czy sytuacje. Gość jest nieprzewidywalny (Alexander) i jest do tego zdolny. przypuśćmy, że pojechałaby do domu i zastała rodzinę w żałobie, a okazałoby się, że Chris był tylko przetrzymywany. Specjalnie to pominęłam, bo chcę was zaskoczyć. Po twoim pytaniu nie wiem czy dobrze zrobiłam, ale lepsze jest zaskoczenie kiedy niektóre rzeczy pozostają niewyjaśnione. Narazie.

Cytat:
dlaczego jej siostra wraz z Danielem nie pilnują jej, by nie zasnęła, tylko pozostawiają ją samą?
A co oni mogą na to poradzić? Nic. Nie będą przecież jej co chwilę szturchać jak będzie przysypiać. Prędzej czy później i tak by zasnęła. Tak działa organizm ludzki, a my nic nie zrobimy. Co prawda są prochy, ale to tylko psuje zdrowie człowieka. Zresztą do akcji we śnie zawsze może wkroczyć Daniel. Nie zapominajmy, że on też ma małą część władzy. Niedużą ale ma.

Cytat:
dlaczego Mia nie powiedziała Cammie, że Alex po nią przyjdzie?
Czasem jest tak, że nie chcemy mówić wszystkiego najbliższym. Mia poczuła w sobie coś takiego, co powiedziało jej "nie mów tego siostrze, zaufaj mi". Kobieca intuicja? Coś w tym stylu. Zauważyłam w wielu książkach, że tak jest. Dla przykładu, żeby nie było: Luce bohaterka książki Udręka, nie powiedziała Danielowi o tajemniczym liście i wyszła ze szkoły narażając się na pewną śmierć gdyby nie uratował jej Cam. Czemu nie powiedziała? Widocznie nie chciała.

Cytat:
skąd ruda zna język polski?
To pytanie mnie zaskoczyło. W tekście nie znalazłam nic co by na to wskazywało. Byłabym wdzięczna, gdybyś pokazała mi mój błąd, a poprawię go jak najszybciej.

One hell of a butler
Lexi jest offline   Odpowiedź z Cytatem